Leerlingen

Op deze pagina staat informatie over zonne-energie en duurzaamheid. Zoals links naar educatieve sites met meer informatie en spreekbeurten die leerlingen over zonne-energie of duurzaamheid hebben gehouden. Heb je leuke tips of suggesties, mail deze naar info@spoorzon.nl.

 

Educatieve links

Energie genie

Klik hier

Natuurlijk Duurzaam

Klik hier

Spreekbeurten

Hier worden spreekbeurten geplaatst, die door leerlingen van Het Spoor over dit onderwerp zijn gehouden.

e-Kinderboek over klimaatverandering

Het e-kinderboek Hyko is beschikbaar gekomen in de App Store. Dit digitale kinderboek is een gratis app en heeft als doel kinderen te laten nadenken over energiegebruik en de relatie met klimaatverandering.

Het boek gaat over de ijsbeer Hyko, die met super krachten van het sterrenbeeld Grote Beer in het land waar de mensen wonen op zoek gaat naar de oorzaak van het smeltende ijs op de Noordpool. Hyko leert veel over energieopwekking, vervuiling en ook over energieverspilling, Terwijl hij zijn super krachten leert gebruiken worden ook de kinderen die hij tegenkomt Energy Hero’s.

Stedin, die het boek samen met de start-up Care To Save uitgeeft, biedt dit boek aan om ook de jongste inwoners bewust te maken over energiegebruik in relatie tot klimaatverandering. Klik op de knop om het boek te downloaden, of via de App Store.

Download